14 ноември – Световен ден за борба с диабета | Фондация Българска Памет
img

14 ноември – Световен ден за борба с диабета

На 14 ноември 2017 г. учениците от СУ „Свети Климент Охридски”, село Слащен, отбелязаха Световния ден за борбата с диабета. Мероприятието се проведе в конферентната зала на училището, където беше представена презентация за същността, причините, признаците, диагностиката и лечението на болестта. Част от учениците, в ролята на медицински лица, направиха изследвания за нивото на кръвната захар на присъстващите и за щастие всички резултати бяха в границите на нормата. Гост на мероприятието бе д-р Шекиров, който даде допълнителна информация за захарния диабет и посъветва присъстващите как да се предпазят от болестта.

Фондация „Българска памет“ редовно подпомага и подкрепя младите хора в село Слащен и региона, грижейки се за по-доброто им развитие и реализация. Многократно Фондацията е  осъществявала дарения, включващи апарати за измерване на кръвната захар и необходимите консумативи към тях. 

„Това не е еднократен жест, а част от постоянен ангажимент към тези деца и техните семейства, който ще продължи и в бъдеще“, сподели д-р Врабевски. Благодарение на тези дарения десетки семейства получават жизненоважна помощ и увереност, че не са сами в борбата за здравето на техните деца.