Хуманоиден робот откри XXII Пролетен семинар на Фондация „Българска памет“ | Фондация Българска Памет
img

Хуманоиден робот откри XXII Пролетен семинар на Фондация „Българска памет“

И тази година семинарът във Варна събра близо 200 деца от българската диаспора. Хуманоидният робот Нао откри официалното събитие със специално обръщение към всички участници и официални гости. Сред тях бяха председателят на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, зам.-министърът на Бълграското европредседателство г-жа Моника Панайотова, както и г-н Богдан Мирчев, представител на Фондация „Ханс Зайдел“ за България.

„За 11-та поредна година Фондация „Българска памет“ демонстрира устойчиво развитие на европейската интеграция и общото ни бъдеще, което чрез нашия XXII Пролетен семинар придобива релни измерения. Тази година форумът ще помогне на участниците от българската диаспора в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Албания, Румъния, Западните Родопи и района на Тервел да развият дигиталните си умения и познания, за да бъдат успешни, конкурентоспособни и реализирани личности, които ще бъдат двигателите на прогреса в Европа. Те са нашите експерти на бъдещето и за нас е важно те да бъдат бъдат успешни!“, сподели д-р Врабевски по време на семинара.

Tази година семинарът ще се проведе между 2 и 6 април под мотото: „Дигиталните компетенци: ключ към професиите на бъдещето“ с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България, Община Варна и Фондация „Ханс Зайдел“ . Форумът ще предложи впечатляваща програма програма с  3 робота – Sanbot, Nao и Telepresence и гост лектори, които са доказани специалисти, предприемачи и творци в сферата на дигиталните технологии и роботиката.

Очертават се 4 вълнуващи дни за 200-те участници от българската диаспора в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Албания, Румъния, от Западните Родопи и района на Тервел, които освен всички други знания, ще се научат да строят и роботи.

За актуална информация следте Facebook страницата на Фондация „Българска памет“ и не пропускайте Live включванията ни по време на семинара.