Фондация „Българска Памет“ подкрепи ученици от с. Кочан за участие в скоростното изкачване на стъпалата до Паметника на свободата | Фондация Българска Памет
img

Фондация „Българска Памет“ подкрепи ученици от с. Кочан за участие в скоростното изкачване на стъпалата до Паметника на свободата

Ученици от СУ “Христо Смирненски”, с. Кочан/обл. Благоевград/, взеха участие в ежегодното ученическо състезание по скоростно изкачване на 894-те стъпала до Паметника на свободата, на връх Шипка.

За 4-та поредна година, участието на децата от Кочан бе изцяло осигурено от Фондация “Българска памет” и нейния председател, д-р Милен Врабевски. Всички ученици получиха медал за участието си, а Юсеин Кеналиев извоюва 3-то място в съревнованието. Състезателите от отбора при СУ “Христо Смирненски” успешно изкачиха 894-те стъпала до Паметника на свободата, за което получиха специални грамоти.

Състезанието се организира от Областна администрация – Габрово във връзка с Националните чествания на 141-та годишнина от Шипченските боеве. Провеждането на инициативата по атрактивен за децата начин спомага за съхранението на историческата памет на поколенията.