Представяне на книгата „50 места от българската история отвъд България“ | Фондация Българска Памет
img

Представяне на книгата „50 места от българската история отвъд България“

Вчера, 19 юни от 19 часа в „Sofia live club“, бе представена книгата „50 места от българската история отвъд България“ – първото по рода си издание, което изпраща читателя на вълнуващо пътешествие из значими за родния летопис обекти, намиращи се извън границите на страната ни.

На събитието присъстваха представители на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), историци, общественици, медии и почитатели на българската история и пътешествията. Изданието бе представено от авторите Светослав Марков и Теодор Борисов, и екип на сдружение „Българска история“, като партньор на проекта и специален гост бе поканен д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет. Фондацията финансира издаването на тази книга като част от дългогодишната си дейност свързана със съхранение и разпространение на нашето културно-историческо наследство.

„Ние сме самофинансираща се организация и затова много внимателно подбираме идеите и проектите, зад които заставаме. Тази книга разказва по-един достъпен и увлекателен начин за важни места от нашата история“, това сподели пред гостите на събитието д-р Врабевски.

50mpan

Снимка: Милен Василев, Фондация Българска Памет