ФБП награди отличените ученици в конкурса „Героите не се забравят – XI македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“ | Фондация Българска Памет
img

ФБП награди отличените ученици в конкурса „Героите не се забравят – XI македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“

Днес над 20 талантливи ученици от Югозападна България бяха наградени за отличното си представяне в конкурса „Героите не се забравят – XI македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“.

Конкурсът е организиран от Фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества, Община Благоевград, Община Банско и РУО – Благоевград. Специални гости на тържествената церемония, която се проведе в зала „22 септември“ в Благоевград бяха г-н Живко Костуров, Координатор „Проекти“ във Фондация „Българска памет“, г-н Иван Стоянов зам.-областен управител на Благоевградска област и д-р Теменужка Любенова – председател на ОбСНВ.

Участниците в конкурса бяха разделени на 3 възрастови групи и се състезаваха в 3 категории – литературно произведение, рисунка и мултимедийна презентация. Г-н Костуров от Фондация „Българска памет“ връчи грамоти и мотивиращи парични награди от името на д-р Милен Врабевски на отличилите се в конкурса ученици. Като специална изненада, екипът на Фондацията подари на всички участници и гости на събитието уникалното образователно издание „Моята България“, чиято премиера на Софийския международен панаир на книгата бе само преди дни.

По време на тържествената церемония бяха представени части от наградените на първо място мултимедийни презентации. Студенти представиха впечатляващ етюд със заглавие „Радон Тодев“, а Младежка фолклорна група „Бански старчета“ потопи гостите в магията на българската фолклорна музика. След събитието, Фондация „Българска памет“ осигури коктейл за всички гости, подготвен от учениците на Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград.