Учители от Македония бяха на практически обмен в София с подкрепата на д-р Милен Врабвески | Фондация Българска Памет
img

Учители от Македония бяха на практически обмен в София с подкрепата на д-р Милен Врабвески

Днес учители от детска градина „Весели Цветови“, гр. Делчево, Македония, начело с директорa на градината Биляна Симовска, бяха на специален практически обмен в Частна детска градина „Росица“ в София. Те обмениха опит с преподавателите от „Росица“, запознаха се с методите на работа и добрите практики, които се използват при обучението на малчуганите. Инициативата се организира и финансира от Фондация „Българска памет“ и д-р Милен Врабевски. През септември 2018 г. със средства на Фондацията бяха оборудвани 2 занимални в ДГ  „Весели Цветови“.

Учителите от Делчево наблюдаваха как протича един ден за децата в ЧДГ „Росица“. Те присъстваха на организираните учебни занимания на децата в различните възрастови групи и се запознаха с програмата, по която се работи в детската градина, проектните активности, материалите и методите, които се използват в работата с децата. Бе отделено специално внимание на сътрудничеството с родителите и инициативите, които се организират заедно с тях.

Директорът на ЧДГ „Росица“ Анита Гонева сподели своите добри мениджърски практики с колегата си Биляна Симовска, свързани с управлението на учебното заведение, събирането, сработването и мотивирането на колектив от професионалисти, както и справянето с различни предизвикателства.

Практическият обмен за учителите е поредната инициатива на Фондация „Българска памет“ за утвърждаване на добросъседския диалог и установяване на ефективни практики за трансгранично сътрудничество в името на общото ни европейско бъдеще. Само след седмица, отново с финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски, в София ще пристигне втора група от преподаватели от начален, прогимназиален и гимназиален етап за практически обмен в столичното ЧСУ „Цар Симеон Велики“.