Успешна кандидатстудентска кампания на български университети в Албания | Фондация Българска Памет
img

Успешна кандидатстудентска кампания на български университети в Албания

Над 50 кандидат-суденти и техните родители взеха активно участие в проведената в град Корча /Албания/ информационна кампания за прием на студенти, докторанти и специализанти в български университети, реализирана със съдействието на Фондация “Българска памет”.

Представители на Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за българите в чужбина и най-големите български висши учебни заведеня представиха многобройните възможности за образование в България. Младите хора и техните семейства проявиха голям интерес към ежегодното информационно събитие.

Основната му цел е младежите от историческата ни диаспора в Албания да свържат своето образование и кариерно развитие с България. През последните години броят на българчетата, кандидатстващи и приети в български университети се увеличава, както и броят на онези от тях, които успешно се реализират в България.

Инвестициите в образованието и европейската реинтеграция на българската историческа диаспора е един от основните приоритети на Фондация “Българска памет”. Той ще остане неизменна част от програмата на Фондацията и през новата 2018 г.