Успешен финал на проекта „„Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето“ | Фондация Българска Памет
img

Успешен финал на проекта „„Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето“

Дойде и петият последен ден от проекта „Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето“, реализиран по програма „Еразъм +“ и съфинансиран от Фондация Българска Памет. Проектът се осъществи в партньорство със „Сдружение на граждани „Македоно-българско приятелство“, Република Северна Македония и Grupa liberalnih, ambicioznih i solidarnih, Република Сърбия.

След усърдната си работа в рамките на обмена 60-те младежи от България, Р. Северна Македония и Сърбия получиха сертификат за участие и сертификат Youth Pass, който бе връчен на всеки участник лично от д-р Милен Врабевски.

Участниците в проекта преминаха през редица интерактивни упражнения и обучения, създадоха нови познанства и приятелства помежду си и се срещнаха с вдъхновяващи личности, които чрез личния си пример ги мотивираха да не спират да се развиват и да търсят своята мечтана професионална реализация. 

Сред лекторите, които взеха участие в проекта, бяха Диман Михнев /Visteon/, Радослав Точев /Seebridge/, Методи Терзиев /betahouse/, Борис Колев /DigiMark Ventures/, Ясен Георгиев /Институт за икономическа политика/ и председателят на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски, който изнесе презентация на тема „Психология на успеха“, базирана на неговия личен и професионален опит.

Това е поредният проект за трансгранично сътрудничество, реализиран от Фондация Българаска Памет. Само след седмица предстои и XV-ия Есенен семинар на Фондацията, който ще събере близо 200 деца от българската диаспора от Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, Р. Северна Македония, както и от района на Западните Родопи и Тервел.

Повече снимки от награждаването може да видите на Фейсбук страницата на Фондация Българска Памет.