Студенти от Македония посетиха София по покана на Фондация Българска Памет | Фондация Българска Памет
img

Студенти от Македония посетиха София по покана на Фондация Българска Памет

Студенти от Република Северна Македония пристигнаха в България на двудневно посещение в столицата. Младежите са съмишленици на българския културен клуб „Иван Михайлов“ в гр. Битоля и са тук като неизменна част от дългогодишната програма на Фондация Българска Памет за изграждане на добросъседски отношения със западната ни съседка и европейска интеграция на млади хора не само от България, но и от Северна Македония.

По време на престоя си студентите чуха лекция на серж. Димитър Борисов от Националната гвардейска част, свързана с историята на националната гвардия и участваха в беседа с основателя и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски, който разказа повече за приоритетите и каузите на фондацията, както и за всички дарения, направени за Република Северна Македония.

Посещението на младежите продължи с посещение на Националния исторически музей, след което групата се разходи в историческия център на София с екскурзовод, осигурен от домакините. Събитието приключи с картинг състезание за всички младежи от Македония.