Стипендиантите на Фондация „Българска памет“ във „Форум глобални лидери“ | Фондация Българска Памет
img

Стипендиантите на Фондация „Българска памет“ във „Форум глобални лидери“

Млади, интелигентни, амбициозни. Такива са двамата стипендианти, за които Фондация „Българска памет“ осигури възможност за участие в международната лятна програма „Форум глобални лидери“ (Preparing Global Leaders Forum – PGLF). Тя се осъществява за първи път в България с финансовата подкрепа на Американското посолство в България, Младежкия съвет към Посолството на САЩ, Фондация „Българска памет“ и Сдружение „Три Шест Пет“. 

Програмата цели да събере на едно място талантливи студенти и млади професионалисти от цял свят, които имат интерес да развият лидерските си умения. Те ще се срещнат с редица водещи професори от топ университети като Оксфорд, Джорджтаун, Сорбоната и гост-лектори от България. Част от курсовете, през които ще преминат стипендиантите включват умения за водене на преговори, презентационни умения и говорене пред публика, ефективно вземане на решения, лидерство и комуникация, подготовка за интервюта за работа, психология на глобалното лидерство. Курсовете ще включват редица симулации, работа в групи и проекти.

На 12 август бе официално открито първото издание на лидерската академия в България от българския президент (2012-2017) Росен Плевнелиев, от президента на Американския университет в България д-р Стивън Съливан и от директора на глобалната академична мрежа PGLF проф. Д-р Сам Потоликио.

„С лидерската академия PGLF целим да променим парадигмата на лидерството, за да подготвим хора, които да инвестират в развитието на общността, страната си и на света, в който живеят, вместо такива, които следват единствено собствения си интерес“, заяви директорът на глобалната академична мрежа PGLF и един от водещите преподаватели в програмата проф. д-р Сам Потоликио при откриването на академията в Благоевград.

Международната програма „Форум глобални лидери“ се осъществява за 7-ма поредна година, като до момента летните академии са провеждани в Русия, Хърватия, Йордания и Бразилия. Мрежата за глобални лидери PGLF вече има над 1000 възпитаници от над 100 страни по света и има за цел да подготви ефективни и иновативни лидери в различни области за предизвикателствата в публичния, неправителствен и частен сектор.