Стартира четвъртото издание на НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“ | Фондация Българска Памет
img

Стартира четвъртото издание на НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“

Кметство-Врабево с местното читалище “Христо Ботев – 1911” и  Фондация Българска Памет,  със съдействието на Община  Троян и Съюза на Българските писатели, обявяват Четвърти национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

В конкурса могат да участват с един разказ автори навършили 18 години, пишещи на български език  като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си  имена, година на раждане, електронна поща и телефон.

Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14  пункта, с шрифт Times new roman.   Творбите се изпращат  на електронен адрес konkurs.albena@abv.bg. от 15 януари до 10 юни 2021 година.

Жури в състав проф. Аксиния Джурова,  проф. Ивайло Христов и писателят Владо Даверов   ще обяви петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и  разпределен награден фонд от 3 000 лева

Наградените в конкурса разкази ще бъдат публикувани в  четвъртото издание на „Антология Албена“.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през първата седмица на месец юли, 2021 година  на електронните сайтове на Кметство Врабево, наФондация Българска Памет, както и в други литературни издания .

За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков на GSM 0884339516.