Стартира проекта финансиран от Фондация Българска Памет– „Снимката – вечен спомен” | Фондация Българска Памет
img

Стартира проекта финансиран от Фондация Българска Памет– „Снимката – вечен спомен”

В изпълнение на програмните си приоритети Фондация Българска Памет ежегодно подпомага съвместни инициативи между младежите от Македония и България с цел утвърждаване на европейската културна идентичност и създаване на трайни и приятелски отношения на Балканите.

На 10.08.2014 г. стартира проекта „Снимката – вечен спомен”, финансиран от Фондация Българска Памет. Проектът се осъществи от сдружение „Младежки инициативи Нестос”, гр. Якоруда, съвместно със сдружение „Синергия”, гр. Щип, Република Македония. В рамките на 4 дневната програма 24 младежи, представители от градовете Якоруда и Щип преминаха курс на обучение по фотография в хотел „Четирилистна детелина”, гр. Банско

Младежите от град Якоруда посрещнаха своите връстници от град Щип и заедно проведоха първите си лекционни занимания. Лектор на фотографския курс бе г-н Крум Иванов, преподавател по фотография в ЮЗУ „Неофит Рилски”, гр. Благоевград. В рамките на изминалите дни участниците по проекта успяха да придобият и развият умения, които са необходими за усвояването на основите на фотографския процес.

Младежите успяха много бързо да се опознаят и да планират съвместни забавления през периода на престоя. Обучението по фотография съвпадна и с ежегодения Джаз фестивал – Банско, на когото участниците се насладиха в свободното си време.

obuchen-3