Роботи, изкуствен интелект и виртуална реалност на XXIII-ия Есенен семинар на Фондация „Българска памет“ | Фондация Българска Памет
img

Роботи, изкуствен интелект и виртуална реалност на XXIII-ия Есенен семинар на Фондация „Българска памет“

Виртуален водещ откри XXIII-то издание на Есенния семинар на Фондация „Българска памет“ на тема „Предприемачество и високи технологии“. Форумът се провежда за 11 поредна година, като програмата му ще потопи близо 200-те участници от българската диаспора в света на виртуалната реалност, изкуствения интелект, хуманоидните роботи, 3D мапинг-а, нано сателитите и много други.

Лекторите, с които ще се срещнат младите хора от Македония, Албания, Молдова, Украйна, България и Сърбия в рамките на следващите 5 дни са водещи предприемачи, новатори, дигитални специалисти, творци и лидери в сферата на науките и роботиката.

На откриването на образователния форум присъстваха председателят на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, кметът на гр. Варна г-н Иван Портних, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България г-н Огнян Златев, зам.-министърът на Българското европредседателство на Съвета на ЕС Моника Панайотова и представителят на фондация „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев.

„Много съм горд, че вече 11 години, по два пъти в годината и за двадесет и трети пореден път, ние осъществаваме тези форми на реална европейска интеграция. Форматът е много успешен. Той дава възможност на децата да се докоснат до това, което зловредната пропаганда не може да компенсира, а именно – стремежа на младите хора към прогрес, развитие и реализация. Ние работим точно върху това и се стараем да ги научим да живеят в мир и разбирателство, изграждайки комуникационни мостове помежду си, като основа е „езикът свещен на нашите деди“ разбира се.“, заяви д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет“

Кметът на гр. Варна Иван Портних поздрави младежите и им пожела да бъдат все така будни и активни, да завържат много нови приятелства, както и получат много нови знания и умения от семинара.

XXIII Есенен семинар на Фондация „Българска памет“ се осъществява в партньорство с Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Ханс Зайдел“.

Още снимки от XXIII Есенен семинар на Фейсбук страницата на Фондация “Българска памет”.