По покана на д-р Врабевски: Деца от Молдова, Македония и западна България се включиха в шестието за 24-ти май | Фондация Българска Памет
img

По покана на д-р Врабевски: Деца от Молдова, Македония и западна България се включиха в шестието за 24-ти май

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 55 ученици от Северна Македония, Молдова и Югозападна България се включиха в празничното шествие по повод 24 май в София заедно със своите връстници от Училище “Цар Симеон Велики” и ЧГПНП “Асен Йорданов”.

За поредна година участието на младежите в образователната инициатива за европейска интеграция на българската диаспора е финансирана от д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет, които подготвиха богата образователно-културна програма за тях.
Младежите от Северна Македония, Молдова и Западна България пристигнаха в столицата още на 23 май, когато празничните им дни започнаха с интересни игри, за да се опознаят по-добре и имаха любопитни и образователни лекции. След празничното шествие на 24 май учениците имаха възможност за разгледат забележителностите на столицата, а разходката завърши с тържествен обяд като комплимент от домакина д-р Врабевски.
Съвместната инициатива между Фондация Българска Памет, ЧОУ „Цар Симеон Велики“ и училищата от СевернаМакедония, Молдова и Западните Родопи се провежда за поредна година и е част от активностите на Фондацията за трансгранично сътрудничество и интеграция, социализация и европейска перспектива на младите хора в България и българските общности от историческата ѝ диаспора.