Посоки на доброто: д-р Милен Врабевски в “Българи с посока” | Фондация Българска Памет
img

Посоки на доброто: д-р Милен Врабевски в “Българи с посока”

От години д-р Милен Врабевски, произхождащ от възрожденска фамилия, неотклонно и последователно върви по пътя на доброто – развива и подобрява средата, помага, прави живота на много хора много по-добър. Той активно работи в страната и с българските общности зад граница. „Изградих програма за корпоративна социална отговорност, която няма как да не включва възстановяване на българското чрез евроинтеграция. Това е най-доброто решение за лекуване на раните от недалечното минало.“ – каза той в рубриката „Българи с посока“ по bTV Radio.

Инвестицията в българската диаспора е една от посоките на неговите действия. В момента тече информационно-социалната кампания „Де е България“. „В условия на демографска криза трябва да поставим акцента върху българите в чужбина.“ – каза д-р Врабевски. Той смята, че държавата трябва да се включи към действията на частните лица и бизнеса в подкрепа на българските общности в чужбина, които често живеят във вражеска към тях обстановка – осъдени на асимилация или репресирани до живот. Според него те трябва да намират вяра и упование в България.

Д-р Милен Врабевски пред bTV Radio: „Когато помагаш искрено и без да очакваш нищо насреща, това започва да става „заразно“. Много лесно се транслира енергията.“

Как д-р Милен Врабевски избра пътя на правене на добро? Как постигането на важен резултат го стимулира да продължи? Как посоката, в която работи дава посока на хората, които пряко са изложени на благотворното влияние на неговите действия? Чуйте в интервюто на Светослав Николов с д-р Милен Врабевски.

Цялото интервю чуйте тук

Източник: bTV радио