Помагалото „Моята България“ бе представено и на учители от град Търговище | Фондация Българска Памет
img

Помагалото „Моята България“ бе представено и на учители от град Търговище

 Авторите на „Моята България“ – проф. Лизбет Любенова, проф. Пламен Павлов, проф. Пламен Митев и доц. Вачкова представиха новото образователното издание пред 50 преподаватели по история в Търговище. Събитието се осъществи по покана и с любезната подкрепа на Регионално управление на образованието – Търговище в лицето на г-жа Мария Вълчева, старши експерт по обществени науки и гражданско образование към РУО -Търговище.
„Моята България“ е съвместен проект на д-р Милен Врабевски, Фондация „Българска памет“ и издателска група „Просвета“.
Авторският екип сподели с учителите защо „Моята България“ е ценен помощник в преподаването на теми от българската история в дух на родолюбие и поощряване на аналитичното мислене и как би могло изданието да ги подпомогне в обучителния процес на подрастващите.
Изданието съдържа 51 теми, обхващащи историята на страната ни от Праисторията до Съвременността. В него наред с основните моменти от нашата история са включени и по-малко известни факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя.
Авторите са подбрали разнообразни източници, които разкриват кои са нашите предци, как са живели, кои са личностите, станали пример за подражание, защо имаме основание днес да се гордеем, че сме българи.