ПОКАНА за участие в конкурс за селекция на участници по проект Младежка конференция: “Екологията в полза на здравето – гледната точка на младите в контекста на предизвикателствата с COVID-19” | Фондация Българска Памет
img

ПОКАНА за участие в конкурс за селекция на участници по проект Младежка конференция: “Екологията в полза на здравето – гледната точка на младите в контекста на предизвикателствата с COVID-19”

Фондация Българска Памет, Република България ще проведе, в периода 7-9 юли 2021 г. в гр. София, младежка конференция на тема:  “Екологията в полза на здравето – гледната точка на младите в контекста на предизвикателствата с COVID-19”, съфинансирана по програма „Еразъм +”, Ключова дейност 3 „Подкрепа за реформиране на политиките. Проекти за младежки диалог“.

 В тази връзка обявяваме конкурс за есе със заглавие:

„Младите – ключът към положителна промяна и изграждане на ценностна система в обществото на зелена и европейска България“,

в който могат да участват млади хора, на възраст между 15 и 24 години от Югозападния регион на страната, с изразена висока мотивация и интерес по темата.

Основна цел на проекта е, чрез структурен диалог между младите хора и отговорните за младежката политика, да се повиши информираността за влиянието на изменението на климата и замърсяването на въздуха върху общественото здраве, да се формира екосъобразен начин на мислене сред младежите, както  и да се  генерират идеи за екологични реформи.

Моля, в срок до 20 юни 2021 г., на ел. адрес: myeurope@bgmf.eu, да изпращате Вашите есета.

При възникнали въпроси и нужда от информация, може да се свържете с г-н Живко Костуров – координатор на проекта, на тел.: 02/ 822 33 42.