Пети национален литературен конкурс “АЛБЕНА” | Фондация Българска Памет

Пети национален литературен конкурс “АЛБЕНА”

1 ДЕКЕМВРИ 2022 – 24 МАЙ 2023

Кметство Врабево с местното читалище “Христо Ботев – 1911” и  Фондация Българска памет,  със съдействието на Община  Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Пети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

В конкурса могат да участват с един разказ автори, навършили 18 години, пишещи на български език,  като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си  имена, година на раждане, местожителство и телефон.

Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14  пункта, с шрифт Times new roman.  Творбите се изпращат  на електронен адрес konkurs.albena@abv.bg. от 1 декември 2022 до 24 май 2023 година.

Жури в състав проф. Ивайло Христов, проф. Аксиния Джурова, писателите Владо Даверов, Павел Боржуков и Марин Костовски – драматург  ще обяви петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и  разпределен награден фонд от 3000 лева.

Наградените и отличените в конкурса разкази ще бъдат публикувани в  петото издание на „Антология Албена“.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в седмицата от 5 до 10 юни 2023  година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на Фондация Българска памет, във в. “Словото днес”, както и в други литературни издания . За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков,  GSM 0884339516