Основател и председател | Фондация Българска Памет

Д-р Милен Врабевски – основател и председател на Фондация Българска Памет

administrator

Д-р Милен Врабевски, е български бизнесмен и меценат, активно ангажиран с каузата на благотворителността в България в подкрепа на инициативи за утвърждаване на националната идентичност и ценностите на европейското гражданство. От 2007 г. д-р Врабевски инвестира в собствена дарителска програма в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми, както в инициативи и кампании, ангажирани с борбата с демографската криза и увеличаването на раждаемостта в България: фондация “Искам бебе” и фондация “Майки за донорството“.

Награди и признания

2020
Питагор
Научно-изследователската компания на д-р Врабевски “Комак медикал” за втори път получи годишната награда на МОН в категория "Фирма с най-много инвестиции в областта на науката".
Лекарите, на които вярваме
2019
Мъж на годината
2018
Основен говорител на Срещата на министрите на ЕС
С ресор наука, образование и научни изследвания.
2017
Личност на годината 2017 г. на списание Offline
Почетен гражданин на град Варна
Отличието получава за приноса му в българската култура и образование, като филантроп, ревностен родолюбец, благотворител и музикант.
2016
Татко на годината
Апостол на българщината
Годишната награда на сдружение “Пазители на българщината” се връчва на личности с принос към културно-исторческото наследство на България.
Питагор
Научно-изследователската компания на д-р Врабевски “Комак медикал” получи годишната награда на МОН за Фирма с най-много инвестиции в областта на науката.
2014
Будител на годината
Специална награда на слушателите на Радио FM+
Дарител на годината
Награда „Заедно“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за най-добра благотворителна инициатива в областта на образованието.
2013
Европейски гражданин на годината
Награда на Европейския парламент за инициативи с изключителен принос към по-доброто взаимно разбиране и интеграция на гражданите на Европейския съюз.
Почетен знак с лента на кмета на Варна
2012
Член на Глобална инициатива на Бил Клинтън
Почетен медал на Автономна Република Гагаузия
Специална награда за изключителен принос за укрепване на икономическите и културните връзки между Гагаузия и България.
2011
Личност на годината
Специална награда на Българския Дарителски Форум за изключителен принос към каузата на филантропията в България.
2009
Личност на годината
Специална награда на Асоциацията на българите в Украйна за изключителен принос за укрепване на икономическите и културните връзки между Украйна и България.

Галерия