На добър час! | Фондация Българска Памет
img

На добър час!

На 11 ноември пожелахме “На добър час!” на нашите скъпи доброволци Джоао Пайва от Лисабон, Португалия и Илариа Мирра от Неапол, Италия. Техният доброволчески обмен започна на 15 септември, когато с много желание и позитивизъм те се включиха в организацията на ежегодния Есенен семинар “Силна национална идентичност – силна европейска идентичност”. Със своя интересен и различен поглед участваха в генерирането на идеи за креативни дейности, които по-късно включихме в програмата на есенния семинар. Помагаха и в изготвянето на материалите за мащабното събитие.

Джоао и Илариа се занимаваха и с различни дейности във Фондация “Българска памет”, свързани с кандидатстването и изпълнението на европейски проекти и програми, в частност програма “Еразъм+”.

Освен всичко друго, те влязоха и в ролята на интересни чуждоезикови събеседници на учениците от ЧСУ „Цар Симеон Велики“. Училището прилага интердисциплинарен подход на преподаване и развива в учениците основни ключови компетенции, определени на европейско ниво за личностното, образователно и професионално развитие.

Доброволците взеха  участие при организирането и осъществяването на разнообразни образователни, занимателни, творчески, познавателни и спортни модули, чрез неформални форми на обучение.

В свободното си време Джоао и Илариа пътуваха до Варна, Велико Търново, Пловдив, Провадия, Витоша, Рилските езера и Рилския манастир. Споделиха, че от вкусната българска кухня най-много ще им липсват баницата и кебапчетата. 🙂

Двамата младежи посетиха много мероприятия заедно с други доброволци от Европейската доброволческа служба като Storytelling event, Bulgaria Quiz event. Участваха в Walking tour на София. Посетиха операта „Кармен“ от Жорж Бизе в Народния театър „Иван Вазов“.

Ние им благодарим от сърце и им пожелаваме на добър път!