Над 200 прегледани пациенти в област Мала Преспа, Албания само за 3 дни в рамките на инициативата на Фондация Българска Памет и д-р Милен Врабевски за безплатни кардиологични прегледи на местното население | Фондация Българска Памет
img

Над 200 прегледани пациенти в област Мала Преспа, Албания само за 3 дни в рамките на инициативата на Фондация Българска Памет и д-р Милен Врабевски за безплатни кардиологични прегледи на местното население

Време е да благодарим на всички замесени в изцяло българската благотворителната инициатива, целяща да допринесе за подобряването на качеството на живот на местните жители и да им осигури достъп до висококачествени и профилирани медицински услуги, каквито в района липсват.

На първо място отправяме специални благодарности към проф. д-р Иво Петров, дмн, д-р Алдин Али, д-р Александрина Кузов, д-р Виктор Константивнов и медицинската сестра Веселка Гълъбова от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център, които се включиха абсолютно безвъзмездно в инициативата и се погрижиха за здравето на пациентите в района, където живеят предимно жители с български корени.

Благодарности на г-н Андрей Марков, директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център, че прегърна толкова топло идеята и беше неотлъчно до екипа си. Благодарим и на Тихомир Маринов, Country Manager BTL Industries Bulgaria R&D, който отговаряше за системата  за кардиопулмонакен тест BTL CRET.

Специално благодарим на българското Министерство на външните работи начело с вицепремиера Мария Габиел за съдействието за реализирането на прегледите, получаването на всички нужни разрешения и помощта за предоставянето на военния самолет Спартан за транспортирането на екипа.

Огромни благодарности към посланика ни в Албания г-н Ивайло Киров и неговия екип за добрата организация и съдействие.

Благодарим на Нико Коламовски, лекарят, който се грижи сам за населението в 5 от деветте села в района на Мала Преспа, за колегиалното отношение.

Благодарности към Яни Никола, зам. кмет на Мала Преспа за съдействието на терен.

И последно, но съвсем не на последно място, благодарим на Софика Мале за това, че е наш съмишленик и сред основните идеолози тези прегледи да се осъществят.

Заедно дарихме здраве и показахме нагледно,  че когато държава и неправителствена организация обединят сили в името на една обща кауза, нещата винаги се увенчават с успех!