Мълчаливото бдение се чу надалеч! | Фондация Българска Памет
img

Мълчаливото бдение се чу надалеч!

Д-р Милен Врабевски и екипът на Фондация „Българска памет“ благодарят на всички активни граждани, които се включиха в мълчаливото бдение пред Синодалната палата въпреки лошото време!

Днес Българската православна църква, с подкрепата на всички нас, направи историческа крачка напред в сближаването с Р. Македония: Българската православна църква започна да работи за статута й на Майка-църква на МПЦ – Охридска архиепископия. Създадена е комисия за директни преговори с македонските архиереи и се надяваме всички заедно да вървим напред към канонично съслужение. 

Надяваме се, че определената от Светия Синод комисия ще положи всички усилия да помогне на нашите духовни братя и сестри от Македония и ще се застъпи за тях пред Поместните православни църкви, предприемайки всичко необходимо за установяването на канонически статут на МПЦ.

Продължаваме да следим развитието на ситуацията и ще се молим на Бог нашите висши духовници да доведат нещата до очаквания от всички национално-отговорно мислещи хора финал.