Краси, баща на 5 деца: Безкрайно сме благодарни на д-р Врабевски за помощта към нашето семейство | Фондация Българска Памет
img

Краси, баща на 5 деца: Безкрайно сме благодарни на д-р Врабевски за помощта към нашето семейство

Днес ще ви припомним историята на едно от многодетните семейства, на които д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет помагат всеки месец – това на Велка и Краси от гр. Годеч – родители на 5 деца. Тяхното семейство печели приза „Голямото семейство на 2013 г.“.

За съжаление през 2015 г. на Велка е поставена тежката диагноза „тумор на пикочния мехур“. Въпреки мащабната кампания за събиране на средства и намесата на д-р Милен Врабевски и фондацията, през 2017 г. Велка губи битката за живота си.

Днес мъжът на Велка се грижи за своите пет деца, но не е сам в борбата да им осигури достоен живот. За трудностите, грижите и ролята на д-р Врабевски и Фондация Българска Памет в живота на многодетното семейство, разговаряхме с Красимир Иванов.

Как твоето семейство се запозна с д-р Милен Врабевски?

Запознахме се с д-р Врабевски през далечната 2013-та година покрай една иницитиатива  на тогавашния президент Росен Плевнелиев – „Голямото семейство“.  Тогава бяхме наградени с приза “Голямото семейство за 2013 г.”.  Както всички знаете, д-р Врабевски от години подкрепя много български многодетни семейства, защото е изключително трудно да успееш да осигуриш всичко необходимо на 5 деца, особено, когато живееш в малък град, с ниски заплати.  Смело мога да кажа, че д-р Врабевски се превърна не просто в приятел на нашето семейство, а и в част от него и през всички тези години ни помага страшно много.

В какво се изразява помощта му?

С негова помощ направихме ремонт на къщата, купихме нови мебели, успяхме да вземем дрехи на децата и изобщо всичко необходимо, така че те да не растат в лишения. Успях да взема  дрехи и обувки  на Цвети, Анита и Сиана и всичко  необходимо и за училище. Всяка година ни помага да заведем децата на море.  Две от тях учиха безплатното в частното училище на доктора в Иваняне, за което също съм безкрайно благодарен. Получиха изключително високо ниво на образование и обща култура. Излязоха напълно подготвени и завършени личности!

Къде плажувахте тази година?

Тази година, заради много други ангажименти, а и покрай емидемиологичната ситуация, не успях да заведа децата на море. Д-р Врабевски ни помогна със средства, за да заведа семейството си на почивка във Велинград. Какво да ви кажа … децата бяха толкова щастливи, по цял ден в басейните с минерална вода, играха, радваха се. Истинско щастие е за мен да ги виждам така!

С какво се занимаваш, как успяваш да се грижиш за пет деца?

Работя в един завод в Годеч – няма да лъжа, не е никак лесно. Това са 5 деца на различна възраст, всяко от тях със своите нужди. Но сме сплотени, работливи, а и благодарение на д-р Врабевски ни е значително по-лесно. Винаги ще сме му безкрайно благодарни за помощта,  такива хора се срещат веднъж в живота!