ПЪТ КЪМ УНИВЕРСИТЕТА: инфографика | Фондация Българска Памет
img

ПЪТ КЪМ УНИВЕРСИТЕТА: инфографика

Образованието е нашият паспорт към бъдещето, защото утрешният ден принадлежи на хората, които се подготвят за него още днес. Именно с такава мотивация през учебната 2017-2018 година д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска памет“ подкрепиха организационно и финансово 566 зрелостници по пътя им към по-добро образование в рамките на програмата „Път към университета“.

Инициативата е създадена от д-р Врабевски и се провежда от 2010 г. насам. Още от първото си издание тя се финансирана лично от председателя на Фондация „Българска памет“ и дава възможност на младежи, живеещи в отдалечени населени места, с ограничени възможности за развитие или от семейства с нисък социален статус, да получат достъп до безплатни кандидатстудентски курсове по предметите, с които ще кандидатстват в желаните от тях висши учебни заведения.

Щастливи сме от факта, че с всяка изминала година броят на младите хора, които участват в програмата и искат да вложат усилия, за да получат образование, постоянно нараства. Като резултат над 85% от младежите се класират успешно за следване във висши учебни заведения в България и Европа.

Разгледайте инфографиката и вижте кои бяха най-предпочитаните предмети от зрелостниците през учебната 2017-2018 година. Обърнете внимание как през годините в положителна насока се променя броят на децата, които имат амбицията да се учат и да се развиват, когато им е даден шанс да покажат способностите си.

Скъпи младежи, Фондация „Българска памет“ се горде се с вас!