Иновативна българо-литовска методология за проектно базирано обучение по предприемачество ще бъде тествана в София | Фондация Българска Памет
img

Иновативна българо-литовска методология за проектно базирано обучение по предприемачество ще бъде тествана в София

Фондация „Българска памет“ съвместно с „Институт за проектно базирано обучение – Литва“ стартира поредния етап от двугодишния проект „EntrepreneurshipXchange through project-based learning”. Целта на този етап на проекта е да се тества създадената в предишните му фази иновативна обучителна методика сред представители на академичните и учителските среди, социални работници и други лица, които биха приложили иновативната обучителна програма по предприемачество върху своите целеви групи.

Предстоящото събитие ще събере 10 души с опит в неформалното обучение от България и Литва, които ще участват в тестването на иновативната методология за проектно базирано обучение по предприемачество в рамките на петдневна среща (20-25 ноември, 2018г.), която ще се проведе в гр. София. Предвидени са интерактивни игри, лекции и уъркшопи, както и общуване с доказани лидери от света на предприемачеството и икономическото развитие.

Официалното откриване на събитието се проведе на 20 ноември в хотел „Акорд“, гр. София, а първата лекция бе на тема „Бизнес моделът Canvas“, последвана от практически уъркшоп. И двете сесии бяха водени от г-н Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института за икономическа политика.

Двугодишния проект „EntrepreneurshipXchange through project-based learning” (№2017-1-BG01-KA205-035758) е съфинансиран по програма „Еразъм +”, Ключова дейност 2 и се изпълнява от Фондация „Българска памет“3 (България) в партньорство с PBL институт (Литва).