Инициатива на Фондация Българска Памет в подкрепа на „InnoWave2017“ | Фондация Българска Памет
img

Инициатива на Фондация Българска Памет в подкрепа на „InnoWave2017“

headerloga

Юбилейното издание на XX пролетен семинар на Фондация Българска Памет: “Силна национална идентичност – силна европейска идентичност“ е част от програмата на „Варна – европейска младежка столица. „InnoWave2017“. В тази връзка на 13 април от 12ч. в Приморски парк, площад „Антон Новак“ 200 младежи, носещи България в сърцето си – от Украйна, Молдова, Сърбия, Република Македония, България, Румъния, Албания и Гърция ще отправят своето послание за Европа на ценностите.

Планираните инициативи на открито са:

  • Изобразяване на мотото на ЕС – „Единни в многообразието“ от представители на различните общности, които ще вземат участие в семинара.
  • Флашмоб „Българско хоро“, по време на който младежите от България, Украйна, Молдова, Сърбия, Република Македония, Румъния, Албания и Гърция ще се обединят заедно, като изиграят голямо, българско хоро.
  • Небето над Варна ще бъде нашарено от пъстроцветни балони с логото на Фондация Българска Памет и InnoWave2017, които участниците ще пуснат във въздуха.
  • „Дърво на ценностите“ – В навечерието на Великден младежите ще украсят дървета в морската градина с предварително изработени яйца, изписани с европейските ценности: толерантност, солидарност, уважение и др., които ще останат и след приключване на събитието.

„Следвайки мотото „Единни в многообразието“, искаме да покажем на света, че над половин век в ЕС хора от различни религии, нации и държави могат да живеят заедно, споделяйки общи ценности и градейки общо бъдеще. Ние искаме общество, в което мирът, свободата, толерантността и солидарността стоят над всичко“, д-р Милен Врабевски, Председател на Фондация Българска Памет.

XX Пролетен семинар: “България 2017 – 10 години част от Европейския съюз, период на предизвикателства, възможности и научени уроци”10 – 14 април, 2017г. гр. Варна

IMG_0389

#10BGMFEU

За повече информация:

Живко Костуров, 0884 37 39 36