Изключително ползотворно посещение на д-р Милен Врабевски и д-р Андрей Ковачев при българското малцинство в Албания | Фондация Българска Памет
img

Изключително ползотворно посещение на д-р Милен Врабевски и д-р Андрей Ковачев при българското малцинство в Албания

Д-р Милен Врабевски и д-р Андрей Ковачев направиха изключително ползотворно посещение на българското малцинство в Албания, в чийто прогрес председателя на Фондация Българска Памет инвестира от години. Проведоха се оперативни срещи с кметовете в региона. Основни теми бяха икономическото развитие, образованието, ситуацията със малцинствата и развитието на връзките между албанските училища и Училище “Цар Симеон Велики”. Обсъдиха се общи икономически проекти, възможностите, които предоставя програма “Еразъм +”, сътрудничеството в сферата на образованието, икономиката и предстоящия образователен семинар на Фондация Българска Памет, в който ще вземат участие талантливи младежи от българската диаспора в Албания.

В община Пустец д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет ще подпомогнат водоснабдяването в две села, както и ще подпомогнат финансово местното училище. Очаква се и осигуряването на линейка пожарна за района. Д-р Милен Врабевски и д-р Андрей Ковачев получиха благодарствени грамоти в края на срещата.