„Идентичност на младите в Европа” # IME | Фондация Българска Памет
img

„Идентичност на младите в Европа” # IME

60 ученици от Югозападна България, Сърбия и Македония гостуват в столицата от 18 до 24 септември по покана на Фондация Българска Памет, като участници в семинар за европейска интеграция под надслов „Идентичност на младите в Европа“. Проектът се изпълнява в рамките на европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“ в партньорство със „Сдружениа за македоно-българско приятелство“ – Битоля, Македония и Сдружение „ГЛАС“ – Босилеград, Сърбия.

IMG_8190

Откриване на семинара на 18 септември в х-л “Банкя Палас”

Семинарът цели изграждане на граждански компетентности и активно включване на най-младите в процеса на европейската интеграция, чрез транснационално сътрудничество и мобилност на младежи от държаваите-членки на ЕС и от страни кандидатки за членство в съюза. Програмата включва неформални форми на обучение и интерактивни методи, за развитие на универсални практически умения за бъдещата им реализация на европейския пазар на труда.

19 Sep 2015_1

Запознаване на участниците – “Ice breaking” session

Според д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет и лауреат на „Гражданската награда“ на Европейския парламент заради благотворителните му инициативи за утвърждаване на европейската културна идентичност: „Целта на проекти като този е най-вече обмяна на идеи и добри практики между младежите и изграждането на мрежи от международни контакти, за иницииране на про-европейски проекти по места и за изграждането на европейска идентичност, основана на базисни ценности като солидарност, демокрация, толерантност, отговорност, справедливост и свобода, залегнали в основата на европейския проект.“

Tsar Samuil

Снимка за спомен пред паметника на цар Самуил в София