За втора поредна година д-р Милен Врабевски се нареди сред призьорите на “Лекарите, на които вярваме” | Фондация Българска Памет
img

За втора поредна година д-р Милен Врабевски се нареди сред призьорите на “Лекарите, на които вярваме”

За втора поредна година собственикът и изпълнителен директор на Комак Медикал д-р Врабевски бе включен в престижното ежегодно медицинско издание „Лекарите, на които вярваме“, което обединява най-авторитетните и уважавани медици и ръководители на медицински заведения в България.

Тази година 680 от тях бяха отличени в 11-тото издание на годишния здравен алманах, който се изготвя и издава от „24 часа“.

Заради пандемията от Ковид -19 не се състоя традиционнията тържествена церемония по награждаването на медиците. Вместо това бе организирана дискусия между служебния здравен министър Стойчо Кацаров, водещи лекари и шефовете на най-големите болници в България. Тя беше на тема „Как ще се справи българското здравеопазване с новите вълни на коронавирусната пандемия и защо дългият постковид е най-голямото предизвикателство пред здравните системи в световен мащаб“.

 В рамките на дискусията д-р Врабевски заяви необходимостта от организацията на мобилни ваксинационни центрове за българските диаспори в Албания, Молдова, Одеса и Западните покрайнини. „Като държава трябва да обърнем внимание и на българите от нашите диаспори в близката чужбина.  Нека не забравяме за тези българи!“, коментира д-р Врабевски.  

Припомняме, че през месец май тази година собственикът на Comac Medical инициира и финансира изграждането на два мобилни ваксинационни центъра на границaтa с Република Северна Македония, в които за два месеца бяха поставени над 5100 ваксини.