Една година след “Мъж на годината”: д-р Врабевски за успехите, добрия пример и музиката | Фондация Българска Памет
img

Една година след “Мъж на годината”: д-р Врабевски за успехите, добрия пример и музиката

Тези дни се навършва точно една година от избирането на доктор Милен Врабевски за „Мъж на годината“. Преди броени дни, пък, на бял свят се появи шестият пореден албум на групата му Intelligent Music Project – “The Creation”. Тези два повода го телепортираха в студиото на Ники Кънчев в Дарик радио.

Както в писмото на Врабевски към Академията “Мъж на годината”, номинираща участниците, така и пред Ники Кънчев, българският бизнесмен, филантроп и меценат отчете извършеното от него и екипа му през последните 365 дни. Основна посока на благотворителната му дейност са създаването на по-добри условия за живот на българите и братята ни в Северна Македония, Албания и Сърбия. Въпреки тежката епидемиологична обстановка той снабдява три болници в Северна Македония – в Делчево, Струмица и Свети Никола, с лични предпазни средства за медиците от първа линия. За нуждите на хората в областта Преспа, Албания, Милен дарява три коли – линейка, пожарна и джип за социален патронаж и се грижи за образованието и интеграцията на българското малцинство в региона.

„Ние не отиваме там, за да правим сделка с местните хора, ние нищо не искаме от тях, наистина нищо“, споделя д-р Врабевски. Под негова егида е и движението “Голямото семейство”. Едно такова семейство с 11 деца живее в Русе – семейство Зартови. Д-р Врабевски им осигурява жилище, компютри за децата и финансира шофьорските курсове на майката, за да може да води малчуганите на училище. Сега е на път да им купи и лек автомобил.

Вторият повод за гостуването на Милен Врабевски е издаването на новия албум на групата Intelligent Music Project – “The Creation”, в който отново участват световноизвестните имена – Рони Ромеро, Боби Рондинели, Тод Сукърман, Джон Пейн и Карл Сентанс. Основните идеи, заложени в албума, са любов и съзидание: „Усещането за любов и трепет ни дава понякога много повече информация от шест месеца курсове по мета физика.“

Албумът е български продукт, направен от лекар – „ваксината на д-р Врабевски“. “The Creation” е начин децата да израстват с идеите, които проповядва музиката на Intelligent Music Project. Някои от песните в албума са подтикнати от инициативите за добро – например, парчето “The shelter”, което е посветено на подпомагането именно на семейства като многодетното семейство Зартови от Русе. „Нека просто да влизаме в схемата на тези хора, в съзнанието им, в тяхното ежедневие и да правим всичко възможно да сме им полезни, а не съдници!“

В интервюто става въпрос още и за успехите на Intelligent Music Project в Гърция, предстоящите им участия там, както и задаващото се турне в края на май, което ще посети Букурещ, Солун, София, Пловдив, Варна и Бургас. Заедно с едни от най-добрите български музиканти, на сцената ще се качат и двама членове на легендарните Rainbow – Рони Ромеро, който е и настоящият вокалист на групата на Ричи Блекмор, както и Боби Рондинели – барабанистът, участвал в едни от най-емблематичните албуми на Rainbow и Black Sabbath. За пръв път на българска сцена ще се качи и вокалистът на ASIA Джон Пейн.

Билети за турнето може да закупите в мрежата на Eventim: https://bit.ly/2OEHqjX

Цялото интервю слушайте тук: Интервю Дарик Радио

Източник: Дарик Радио