Един от най-големите храмове в РС Македония ще бъде открит през май с подкрепата на д-р Милен Врабевски | Фондация Българска Памет
img

Един от най-големите храмове в РС Македония ще бъде открит през май с подкрепата на д-р Милен Врабевски

Местните жители чакат завършването на църквата от две десетилетия

Строителните работи по изграждането на фасадата на една от най-големите църкви в Република Северна Македония текат с пълна сила. Тя е разположена в Делчево и е посветена на светите братя Св. Кирил и Методий, покровители на града. Фасадата и покривната конструкция ще бъдат изградени със средства, осигурени от д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет.

Именно за изграждането на фасадата и покривната конструкция на новата църква жителите на Делчево чакаха две десетилетия. Сега с финансовата подкрепа на д-р Врабевски това ще се случи до края на месец май 2019 г.  Църквата прави сериозна заявка да бъде сред най-красивите храмове в региона. След ремонтните дейности по църквата „Св. св. Кирил и Методий“, която се намира в центъра на Делчево, градът ще може да предложи още по-приятно и атрактивно пространство на своите гости и жители.

„Щедрата подкрепа на д-р Врабевски и на Фондацията и нейната дарителска мисия и подкрепа за Делчево, както и за целия трансграничен регион, отново доказва, че приятелството и истинското сътрудничество и уважение надхвърлят всички физически граници“, сподели във фейсбук страницата си кметът на Делчево Горан Трайковски.

Строителните работи по изграждането на фасадата се очаква да приключат след месец. След завършване на фасадата ще започне изграждането на църковния покрив, а през май предстои официалното откриване на най-големият храм в западната ни съседка.