Успешното ни Председателство е национална кауза | Фондация Българска Памет
img

Успешното ни Председателство е национална кауза

Oт днес, 28.06.2017г., Моника Панайотова е новият заместник-министър по Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. с ресор отношенията с Европейския парламент. Тя е експерт по европейски въпроси и проекти, бивш евродепутат, председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и народен представител в 41-то Народно събрание. През 2016 г. е била независим експерт към Европейската комисия.

Последните три години е част от екипа на д-р Милен Врабевски в качеството си на управител на компания Инно Адвайзърс, собственост на водеща научноизследователска организация в Югоизточна Европа с 20-годишна история. Моника Панайотова бе член на консултативния съвет на председателстваната от него Фондация Българска памет. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи и инвестира в европейската професионална и образователна перспектива на младите хора от България и историческата ни диаспора в Украйна, Молдова, Македония и Сърбия.

През последните три години имахме възможността с г-жа Панайотова да реализираме редица инициативи с добавена стойност за обществото, както и практичеки приложими проектни концепции и стратегии за иновации в образованието, науката и здравеопазването. Горди сме, че един от най-добрите и доказани специалисти в нашия екип ще може с експертизата и богатия си опит в сферата на иновациите да допринесе за достойното представяне на България. Смятам, че г-жа Панайотова ще носи добавена стойност за успешното ни Председателство, което както казва самата тя, следва да е обща национална кауза, коментира д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет.

 Снимка: Моника Панайотова и д-р Милен Врабевски по време на семинар на фондацията.