Д-р Врабевски със специалната награда на ФРГИ „Индивидуален дарител с кауза“ | Фондация Българска Памет
img

Д-р Врабевски със специалната награда на ФРГИ „Индивидуален дарител с кауза“


Д-р Милен Врабевски бе отличен на церемонията на годишните награди „ЗАЕДНО“ в благотворителността със специалната награда в категория „ИНДИВИДУАЛЕН ДАРИТЕЛ С КАУЗА“  за инициативата на Фондация Българска Памет „Път към университета“.  Кампанията „Път към университета“ нс Фондация Българска Памет се осъществява с финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски и ангажира в целогодишна културно-образователна програма млади хора от отдалечените общини в Югозападна България. Програмата включва кандидатстудентски курсове и семинари за евроинтеграция, инициативи за социална интеграция и повишаване на гражданските умения. През 2013/2014 кампанията е включила 757 ученици и младежи от 14 населени места.

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ отличи най-добрите благотворителни кампании за изминалата година на официална церемония във Виваком Арт Хол в София. За девета поредна година наградите „Заедно“ в благотворителността насочиха вниманието към развитието на гражданските организации, тенденциите в дарителството, а също и към усилията на индивидуалните дарители за финансиране на различни каузи в сферата на благотворителността.
Церемонията бе открита от г-н Константин Пенчев, омбудсман на Република България и председател на оценяващото жури и г-жа Тале Кандал, временно управляващ посолството на Кралство Норвегия в София.
Освен отличените в петте категории на конкурса бяха отличени медии и журналисти, допринесли за отразяването и популяризирането на благотворителни кампании и инициативи в България.

ZAEDNO-3-July-2014_31

Официална церемония по връчване на наградите “Заедно” на ФРГИ

Победители в отделните категории:
Категория „НАЙ-ДОБРА КАМПАНИЯ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ“ – „В помощ на бежанците“ на Български дарителски форум, Група доброволци Refugees support group
Категория „НАЙ-ДОБРО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БИЗНЕС И НПО“ – Кариера в ИТ“ на  Сдружение на възпитаниците на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ и Майкрософт България.
Категория „НАЙ-ЕФЕКТИВНА КАМПАНИЯ“ – Дарителски кръг „За Габрово!“ на  Обществен дарителски фонд – Габрово
Kатегория „НАЙ-ДОБРА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА“ – „Тази Коледа чудесата правите вие“ на Фондация „За нашите деца“
Медийни награди бяха присъдени на информационния портал Vesti.bg и на Ангелина Генова, журнаистът от Dnevnik.bg.
Награда за ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, ПРОВОКИРАЩА ДЕБАТ
Деница Сачева и Владимир Шопов