Д-р Милен Врабевски получи почетна грамота “Съвременен будител” в Благоевград | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски получи почетна грамота “Съвременен будител” в Благоевград

Основателят и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски получи почетна грамота „Съвременен будител“ за дългогодишния му принос към каузата „Българско образование“ и към развитието на Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград.

Наградата бе връчена по време на честването по повод „Деня на народните будители“ от директора на учебното заведение г-жа Димитрина Иванова като благодарност към българския бизнесмен, филантроп и меценат, както и към Фондация Българска Памет за даренията и подкрепата им към училището през годините.

През 2018 д-р Врабевски и фондацията му оборудваха първия компютърен кабинет в гимназията с 26 компютъра, 6 лаптопа, няколко принтера и мултимедия и подариха множество бройки от учебното помагало по история „Моята България“, създадено по идея на Милен Врабевски и реализирано от някои от най-авторитетните български историци.

„Винаги ще има хора, които ще бъдат против нашия стремеж към непрекъснато развитие. Но нашето упование е във вас, скъпи деца, защото във вашия поглед виждам онази дълбочина, която ражда по-нататък правилната посока, към която се радвам, че всички сме се устремили. Тази посока на развитие и непрекъснато добавяне на стойност към едно общество, към неговата цялост и прогрес, която е характерна за целия Европейски съюз и е редно и ние да сме един добър пример в това отношение. Искам да благодаря на г-жа Иванова за нашите съвместни инициативи и се надявам отново да се видим на Военния мемориал в Ново село, Македония, където на 5 ноември ще честваме съвместно с нашите братя Голяма задушница, почитайки загиналите войници в борбите за национално обединение“, каза пред учениците д-р Врабевски при получаването на грамотата си.

На събитието като специални гости присъстваха и директори на училища от гр. Скопие, Македония.

„Искам да отправя покана от свое име и от името на г-жа Иванова към нашите приятели, които са ни на гости днес – директорите на училища от Скопие – добре дошли сте да започнете съвместна работа с нас, за да видите, че ние имаме добрите намерения да участваме в кариерното развитие на децата и от двете страни на границата“, завърши д-р Врабевски.

По време на посещението си председателят на Фондация Българска Памет посети оборудвания от него компютърен кабинет, училищната библиотека, обучителните зъболекарски кабинет и фризьорския салон, залата по рекламна графика и кухнята и ресторанта на училището, където практикуват учениците от паралелка „Готварство“, които бяха приготвили различни деликатеси за своите гости.