Д-р Милен Врабевски подкрепи IV Mеждународен форум „Българско наследство“ | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски подкрепи IV Mеждународен форум „Българско наследство“

Д-р Милен Врабевски осигури организационна и финансова подкрепа за провеждането на IV Mеждународен форум „Българско наследство“. Форумът събира българи от Молдова, Украйна, Румъния и България, които работят в областта на съвременното литературно изкуство, учени-краеведи и фолклорни танцови и певчески колективи. Mеждународният форум „Българско наследство“ ще се проведе от 24 до 26 август в Балчик. Официалната програма има отворен характер и безплатен вход.

Д-р Врабевски бе специален гост на конференцията „140 г. от Освобождението“, част от форума, в която се включи заедно с проф.Пламен Митев и проф. Пламен Павлов. В конференцията взеха участие и проф.Калчо Калчев, доц. Ивайло Христов, Дора Чаушева, Валентин Кирязов, Юрий Иванов, Фьодор Дуков /Ученическа научна секция, Одеса/.

„Подкрепата ми за Международния фестивал „Българско наследство“ е част от програмата на Фондация „Българска памет“ за съхранение на българските традиции, европейска интеграция на диаспората ни и концентрация върху градивното, позитивното и конструктивното в името на общото ни европейско бъдеще. Изключително горд съм, че имам възможност да подкрепя форума в момент, в който съм сигурен, че на никой от нас не му е лесно. Въпреки всичко обаче с общи усилия успяваме да жънем успехи, които ни карат да се чувстваме горди българи – горди с произхода си, горди с народностните си традиции и обичаи, със своя бит и култура, с факта, че през столетията сме били донор на цивилизация, просвета, наука, култура, писменост. Това, което сте постигнали дотук е невероятно. Не спирайте да поддържате българщината, не спирайте да се борите за европейската интеграция в истинския й смисъл.“, обърна се към всички присъстващи председателят на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски.

От 18:00 ч. днес Международния форум ще бъде официално открит от кмета на гр. Балчик Николай Ангелов. През втория ден на форума ще се проведе фолклорен конкурс с учстието на българите от Молдова, Украйна, България и Румъния.

IV Mеждународен форум „Българско наследство“ ще бъде закрит на 26 август с литературна конференция и концерт за награждаване на участниците. Всичко за модулите на форума, статута, заявките за участие можете да видите на сайта www.bgnasledstvo.com.