Официално откриване на XXIV Пролетен семинар на ФБП | Фондация Българска Памет
img

Официално откриване на XXIV Пролетен семинар на ФБП

Кметът на Варна г-н Иван Портних, ръководителят на ЕК в България г-н Огнян Златев и д-р Милен Врабевски официално откриха XXIV издание на семинара на Фондация Българска Памет на тема „Иновации, прогрес и дигитален свят“. Специален гост на откриването бе и г-жа Моника Панайотова, член на консултативния съвет на Фондация българска памет и бивш зам.-министър за Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Всичко, което ЕС ни носи като позитив, успяваме заедно с нашите партньори да транслираме към младежите. Това става само когато сме съидейници и когато имаме искрена воля и желание, независимо от проблемите да работим за тях. Защо го правим? Защото са наши братя и сестри. Защото всички сме хора, които заслужават достойно европейско бъдеще, а то се гради днес. Активността ни е свързана с това те да станат достойни членове на общество, което мисли за хората си“, сподели д-р Врабевски по време на откриването на семинара.

Форумът има дванадесетгодишна история на устойчиво развитие, като програмата му ще потопи близо 200-те участници от българската диаспора в света на виртуалната реалност, дигиталното предприемачество, 3D програмирането, наносателитите и много други. Лекторите, с които ще се срещнат младите хора от Македония, Албания, Молдова, Украйна, България и Сърбия в рамките на 5 дни, са водещи предприемачи, новатори, дигитални специалисти, творци и лидери в сферата на науките и роботиката.

„Винаги с огромно нетърпение очакваме семинара, защото той наистина зарежда града ни с огромна младежка енергия. Искрено се надявам и вярвам, че голяма час от Вас ще предпочетат Варна като място, където да получат своето образование и професионална реализaция“, обърна се към младежите г-н Портних.

Г-н Огнян Златев изтъкна, че през всичките тези години семинарите на ФБП са правени с цел на младите хора да се предложи нещо ново, нещо интересно, нещо, което ще им послужи в бъдеще, за да станат едни добри и разумни граждани.

XXIV Пролетен семинар на Фондация Българска Памет се осъществява в партньорство с Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Ханс Зайдел“.