Д-р Милен Врабевски осигури паричен награден фонд на екипажа на военния кораб “Св. Св. Кирил и Методий”, който акостира на Антарктида | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски осигури паричен награден фонд на екипажа на военния кораб “Св. Св. Кирил и Методий”, който акостира на Антарктида

По повод осъществяването на първото плаване на български военен научноизследователски кораб до контитента Антарктида, д-р Врабевски и Фондация Българска Памет осигуриха паричен награден фонд и грамоти за изключителни постижения на целия военен екипаж на кораба Св. Св. Кирил и Методий, който акостира на ледения континент като част от 31-та антактрическа експедиция.
„Да отбележим по такъв начин този исторически момент за страната ни е неразделна част от нашата мисия да популяризираме и поощряваме велики български успехи като този. Нека подсетим държавата, че подвизи като вашия трябва да бъдат мотивирани на високо държавно и политическо ниво. Искам искрено да заявя, че ви се възхищаваме много и сме ви много благодарни за това, което правите. Абсолютна гаранция от наша страна е, че делото ви не остава незабелязано. И още една гаранция от моя страна – като се върнете от следващата експедиция до Антарктида, ще повторим връчването на тези награди“, сподели по време на церемонията д-р Милен Врабевски.
Научноизследователският кораб с бордови номер 421 – „Св. Св. Кирил и Методий“ е част от състава на ВВМУ “Н.Й.Вапцаров”, гр. Варна.
“Благодарим на д-р Врабевски, че отбеляза делото на нашия екипаж. Тази негова инициатива е логична стъпка от неговата обществена позиция на човек, ценящ патриотизма, отстояването на българските ценности и прославяне името на нашата Родина!”, заяви началникът на Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.