Д-р Милен Врабевски направи поредно дарение в подкрепа на деца с диабет | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски направи поредно дарение в подкрепа на деца с диабет

На 28 януари, 2017г. в град Разлог се проведе среща организирана от сдружение „Диабет без страх“ със семействата на деца със захарен диабет от региона. В рамките на срещата екип на Фондация Българска Памет реализира поредното дарение за лечение и профилактика на деца с диабет – монитор и 10 броя сензори, чрез които ще се правят измервания на кръвната захар по безкръвен начин. От направеното дарение ще могат да се възползват десетки деца от Разлог, Банско, Белица, Якоруда и Гоце Делчев. Целта е мониторът да бъде използван в случаите, когато децата са с вирусни инфекции и е необходимо непрекъснато следене на нивата на кръвната им захар, както и когато се налагат корекции в приема на инсулин.

По време на срещата д-р Георги Русков, наблюдаващ ендокринолог, сподели, че благодарение на дарението и непрекъснатата грижа и подкрепа, която д-р Милен Врабевски осигурява за децата и техните семейства, вече ще има постоянен и напълно щадящ контрол на състоянието, и лечението им. Семействата изразиха безкрайната си благодарност за дарителския жест и споделиха, че никой не е правил подобно нещо за здравето на децата.

Предстои да бъде направено дарение на още два монитора и 20 сензора, което ще помогне при лечението на десетки деца и ще подкрепи техните семейства в борбата с диабета.