Д-р Милен Врабевски награди отличинци от Сърбия | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски награди отличинци от Сърбия

Незабравим остана днешният ден за отличниците от гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Цариброд, Сърбия. На специална церемония, проведена на специално място – звукозаписното студио на д-р Милен Врабевски, младежите бяха наградени за отличното си представяне през учебната година лично от него. Те получиха книги и ваучери за пазаруване, с които да се снабдят с всичко необходимо за предстоящата ваканция и за новата учебна година.

По инициатива и с финансовата подкрепа на д-р Врабевски младежите и техните ръководители ще останат в София и през утрешния ден. Днес те разгледаха най-големите забележителности на столицата. Посетиха и Националния исторически музей, където се запознаха с неговите невероятни експозиции.

Д-р Врабевски пожела на учениците да бъдат здрави, да се учат и да следват мечтите си. Той им напомни, че именно те са бъдещето на Европа и затова трябва да бъдат смели, упорити и усърдни, за да го реализират по желания от тях начин.

Възпитаниците на гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ бяха подготвили редица изненади за д-р Милен Врабевски, сред които бе и картина на неговия прапрадядо Хаджи Станьо Врабевски, рисувана лично от наградения отличник Никола Наков от 10 клас.