Д-р Милен Врабевски удостоен с почетната грамота „Лекарите, на които вярваме“ | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски удостоен с почетната грамота „Лекарите, на които вярваме“

Д-р Милен Врабевски бе удостоен с почетна грамота от престижното медицинско издание на вестник „24 часа” „Лекарите, на които вярваме“, в което бе включен и самият той. За поредна година “Лекарите, на които вярваме” обедини най-авторитетните и уважавани медици и ръководители на медицински заведения в България.

“Искам да благодаря на всички лекари. Разбра се важността на лекарската професия. За България може да се говори с добро и в мигове на трудности хората могат да се сещат з държавата, която им подава ръка“ заяви по време на събитието „ Лекарите, на които вярваме“ д-р Милен Врабевски, собственик и изпълнителен директор на компанията „Комак Медикал“.

„Вместо да сме съдници на държавата, трябва в определени моменти да я заменим и да направим така, че за България да се говори с добро, препоръча той. „Българите от чужбина следва да са във фокуса на нашето внимание и като цивилизована европейска държава би следвало да мислим и за тях, така че в тази посока аз малко прескачам границите на България и освен личния пример, който давам тук, направих няколко ключови дарения в Северна Македония за няколко града за колегите от първа линия с най-необходимите им предпазни средства – Свети Никола, Делчево и Струмица. След това се прехвърлих в Албания, област Преспа, където закупих линейка, кола за социален патронаж и пожарна“, разказа още д-р Врабевски.

Тазгодишната церемония започна с минута мълчание в памет на лекарите, които загубиха живота си в борбата с Covid-19. Заради пандемията събитието се проведе в различен формат, а хиляди души наблюдаваха онлайн дискусията на специалистите по темата „След утрешния ден“.