Фондация Българска Памет финансира издаването на единствена по рода си книга | Фондация Българска Памет
img

Фондация Българска Памет финансира издаването на единствена по рода си книга

На 19 юни, от 19 часа в София ще бъде представена книгата „50 места от българската история отвъд България“ – първото по рода си издание на българския пазар, което изпраща читателя на вълнуващо пътешествие из значими за родния летопис обекти, намиращи се извън границите на страната ни.

Благодарение на книгата ще научите за един от от най-големите барелефи на Ботев, намиращ се в столицата на Молдова – Кишинев. Или пък за извисяващата се в Рим статуя на Иван Вазов. Ще узнаете и за мястото, където е отсядал Димитър Димов – на метри от световноизвестния музей „Прадо“ в Мадрид. Страниците ще ви пренесат и край живописното езеро Комо в къщата, в която последен пристан намира Пенчо Славейков.

Ще стигнете и до далечна Нигерия, на 7 000 километра от родината, където ще откриете точно копие на Двореца на културата и спорта във Варна, проектирано от български архитекти. Междувременно пък може да се отбиете и до „Градината на българския народ“ в Израел, както и до десетки други обекти, част от родното минало…

Книгата, дело на авторите Светослав Марков и Теодор Борисов, се издава от сдружение „Българска история“ с финасовата подкрепа на д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет. Подкрепата за това издание е част от дългогодишната дейност на фондацията свързана със съхранение и разпространение на нашето културно-историческо наследство.