Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет подкрепят провеждането на Международен конкурс „Млади виртуози“ | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет подкрепят провеждането на Международен конкурс „Млади виртуози“

За поредна година д-р Милен Врабевски подкрепя провеждането на едно от най-престижните и уважавани събития в музикалния календар – Международен конкурс „Млади виртуози“, организиран от Фондация „Млади виртуози“ и Национално музикално училище „Любомир Пипков“.

XIII-то издание на конкурса ще се проведе  в София в Камерна зала “България” и Концертната зала на НМУ “Любомир Пипков” от 30 март до 8 април 2017г.

Международният конкурс “Млади виртуози”, e предназначен за млади изпълнители от цял свят. Той предоставя нови възможности за всички участници да се състезават и контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика, да представят своя талант пред големи музиканти, доказали себе си на световните музикални сцени и в световния афиш. В рамките на Международен конкурс „Млади виртуози“ се провеждат редица творчески срещи, уъркшоп, „Академия за майсторство“, както и концерти на именити музиканти. От 2013 г. конкурсът е член на Европейския съюз на младежките музикални конкурси – EMCY.European Union of Music Competitions for Youth – EMCY.

Повече информация за конкурса ще намерите на: www.yvcompetition.org