Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет подкрепят кампания за насърчаване на раждаемостта | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет подкрепят кампания за насърчаване на раждаемостта

„Направи го за България“ е първата по рода си кампания за насърчаване на раждаемостта, организирана от неправителствената организация ДНК и по инициатива на председателя й Андрей Арнаудов.

Кампанията  е отворена за двойките, чиито бебета са заченати през 2016 г. Бъдещите родители трябва да качат на страницата на кампанията във фейсбук www.facebook.com/dnknpo селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече родено бебе, с хаштаг  #pravimgozabg. За всяка споделена бременност ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“, за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми.

През 2017 г., за всички деца, които са част от кампанията, ДНК ще организира най-голямото масово кръщене, правено досега в България.

 „Направи го за България“ е под патронажа на Негово Светейшество Българският Партриарх и Софийски Митрополит Неофит.

В рамките на кампанията ще бъдат реализирани и други събития, насочени към настоящи и бъдещи родители. В сътрудничество с БАН и с представители на гражданското общество ще бъдат изготвени и законодателни инициативи, насочени към стимулиране на раждаемостта.