Д-р Милен Врабевски и Президента Росен Плевнелиев на среща с ученици от с.Рибново и с.Кочан | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски и Президента Росен Плевнелиев на среща с ученици от с.Рибново и с.Кочан

На 30 май, 2017г., д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет и Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017) и председател на фондация „Решения за бъдещето“ се срещнаха с ученици от селата Рибново и Кочан, област Благоевград.
Посещението бе в рамките на планирани съвместни инициативи между двете организации, свързани с образование и възможности за реализация на младите хора в България.
По време на срещата с ученици и учители от СУ „Йордан Йовков“, с. Рибново, община Гърмен бе разгледан и проекта за построяването на ново училище в с. Рибново. Директорът г-н Манчо Джуркин, представи пред д-р Врабевски и г-н Плевнелиев, необходимостта от ново училище за децата в Рибново и околностите, и сподели за проблемите с достъп до информация на младите хора в отдалечените райони.
Посещението в с.Кочан, община Сатовча, бе в СУ „Христо Смирненски“, където д-р Врабевски представи пред учениците възможностите, които предлага Фондация Българска Памет и се ангажира да продължи да подкрепя младите хора от региона. По време на срешата с директора на училището г-н Гълъб Чаушев, д-р Врабевски направи дарение за закупуване на техника за нуждите на образователния процес.

Посещението на д-р Милен Врабевски в селата Рибново и Кочан бе част от ежегодната обиколка в Югозападна България, свързана с дейността на Фондация Българска Памет за инвестиции в образователни инициативи, за по качествено образование и реализация на младите хора в България.