Д-р Милен Врабевски изнесе вдъхновяваща лекция пред 250 човека във Варна | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски изнесе вдъхновяваща лекция пред 250 човека във Варна

Близо 250 души дойдоха да чуят вдъхновяващата лекция на д-р Милен Врабевски „Психология на успеха“ в родния му град Варна. Ученици, студенти, университетски преподаватели, предприемачи, представители на бизнеса и десетки активни граждани се стекоха в зала „Варна“ на хотел „Черно море“ за мотивиращата беседа на председателя  на Фондация „Българска памет“.

Интересът към мероприятието бе огромен. Най-нетърпеливите гости, пристигнаха още час преди началото на лекцията. Пред препълнената зала д-р Врабевски разказа по синтезиран и достъпен начин за опита, който е получил през годините, за това каква е формулата на успеха и каква трябва да бъде настройката ни, за да вървим към прогрес и развитие на личността ни. Той посочи колко важна и основополагаща за нашето израстване е мисълта как да бъдем полезни на хората около себе си във всеки един момент и сподели своите 7 стъпки за постигане на успеха.

„Всеки ден с мисъл, дори с някакъв елементарен жест, си създавайте настройката, че вашата мисия е градивна, че не сте родени случайно на този свят и че имате възможността да променяте средата около себе си дори само с материализацията на тази, бих я нарекъл свещена енергия на мисловния процес. По този начин ще сте полезни и на хората около вас. Реалният път към прогреса започва тогава, когато пожелаете за другите онова, което желаете за самите себе си.“, обърна се към всички гости д-р Врабевски.

На вдъхновяващата среща присъстваха отличниците от Първа езикова гимназия – гр. Варна, която самият доктор е завършил, както и водещи ученици от Варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. През годините д-р Врабевски многократно е подкрепял талантливите младежи за учебни визити и научни проекти. Миналата година единадесет ученици от 10, 11 и 12 клас на математическата гимназия направиха учебна визита до ЦЕРН с подкрепата на неговата Фондация „Българска памет“.

След края на лекцията д-р Врабевски бе на разположение за въпроси и разговори в по-неофициалната обстановка на коктейла, който даде. Много млади предприемачи от Варна и региона използваха възможността, за да потърсят мнение или съвет от д-р Врабевски по конкретен въпрос, който ги вълнува. Председателят на Фондация „Българска памет“ лично разписа на желаещите и помагалото „Моята България“, чието издаване той сам инициира и финансира. То бе раздадено като подарък за всички присъстващи заедно с третия студиен албум на д-р Милен Врабевски – Intelligent Music Project III – “Touching The Divine”.

Организатори на събитието са Технически университет – Варна и Business Agency Association в партньорство с Община Варна.