Д-р Милен Врабевски е избран за”Будител – 2014 г.” | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски е избран за”Будител – 2014 г.”

Д-р Милен Врабевски беше избран за “Будител” на 2014 г. Финалният резултат от гласуването в националната кампания на Radio FM+ „Будител – 2014“ беше обявен на стилна церемония в Salon de The Sofia от водещите Ива Дойчинова и Калина Стефанова. “В кампанията се включиха наистина много хора – каза Ива Дойчинова – и всеки от гласуващите отбелязваше, че е много трудно да се избере, кой от номинираните заслужава родолюбивия приз – “Будител”- 2014″.

Водещите на церемонията Ива Дойчинова и Калина Стефанова връчват наградата "Будител - 2014 г." на д-р Врабевски

Водещите на церемонията Ива Дойчинова и Калина Стефанова връчват наградата на д-р Врабевски

През 2014 г. д-р Врабевски спонсорира издигане на паметник на цар Самуил в София по повод 1000-годишнината в памет на величавия български владетел. Инициативата му е подкрепена от общественици, журналисти, представители на академичните среди и националните институции и стана основен повод за номинацията му в националната кампания на Radio FM+ „Будител – 2014“. Според д-р Врабески “Родолюбието и афинитета на младите хора към своето са фактор за успеха и положителното развитие на общество и всички ние трябва усилено да работим тази любов към своето да я има”.

Част от номинираните в кампанията, Максим Ешкенази, Дарин Маджаров, Никола Николов, момичетата от “Панаир на добротата”, представител на Йордан Камджалов и сдружение “Мое мъничко дете” разказаха на церемонията за своите каузи и инициативи. За музикалната атмосфера на събитието се погрижиха Преслава Пейчева и Ясен Велчев, а церемонията беше уважена от присъствието на Людмила Филипова, Румен Леонидов, Калин Терзийски, Михаил Вешим, Стефани Рачева, Гери Дончева, Енчо Данаилов и още популярни личности от българския културен и светски живот.

Д-р Милен Врабевски със семейството си след връчване на наградата "Будител - 2014 г."

Д-р Милен Врабевски със семейството си след връчване на наградата “Будител – 2014 г.”