Д-р Милен Врабевски взе участие в дискусия за евроатлантическата перспектива пред Западните Балкани | Фондация Българска Памет
img

Д-р Милен Врабевски взе участие в дискусия за евроатлантическата перспектива пред Западните Балкани

Д-р Врабевски бе специален гост на дискусията „България и евроатлантическата перспектива пред Западните Балкани – възможности и предизвикателства“, организирана от д-р Андрей Ковачев, член на Председателството на ЕП. Като дългогодишен представител на инвеститорския и неправителствен сектор в региона, д-р Врабевски сподели важни наблюдения и резултати от дейността на Фондация Българска Памет. 

„Всички наши инициативи за приобщаване на българската общност, за реална форма на евроинтеграция и за вкарване на повече смисъл в принципите на евроинтеграцията като цяло, правим с цел процесите на Балканите да бъдат в унисон с очакваното от нас – мирно, съвместно, европейско бъдеще. Мотивацията ни идва от това, че без да се възприемаме за държавата или за институция, нашата дейност има успех.“, заяви председателят на ФБП.

Той подчерта, че има три основни аспекта, по които България трябва да работи активно и ефективно – свързаност, стратегически партньорства и духовно единение чрез съслужение на БПЦ и МПЦ.

Участник в дискусията бе и г-жа Джема Грозданова – председател на комисията по външна политика в Народното събрание и ръководител на постоянната делегация на 44 НС към ПАСЕ.