Д-р Врабевски финансира провеждането на III-та Международна конференция за аутизма | Фондация Българска Памет
img

Д-р Врабевски финансира провеждането на III-та Международна конференция за аутизма

Д-р Милен Врабевски бе специален гост на III-та Международна конференция за аутизма, която се проведе в Плевен. Събитието бе организирано от сдружение “Аутизъм днес” и се осъществи с финансовата подкрепа на д-р Врабевски.

Пред присъстващите в залата основателят и председател на Фондация Българска Памет представи малка част от инвестициите си за деца със специални образователни потребности през годините, част от които са финансиране и организация на първата конференция на тема „Аутизъм и проблеми в развитието” с участието на един от най-добрите световни учени проф. Хари Шнайдер, финансиране на Учебно-творчески център „Пламък” в град Варна за работа с деца с проблеми в развитието и финансиране закупуването на уред за транскраниална терапия.

Д-р Врабевски е и собственик на Център за обучение „Цар Симеон Велики“, където един от акцентите е работата с деца със специални образователни потребности.

На събитието той обяви и предстоящата премиера на филма „Дворци от вятър“, който ще се излъчи по БНТ на 3 декември. В него екипът за подкрепа за личностно развитие в училище „Цар Симеон Велики“ ще разкаже повече за работата си със специалните деца.

Форумът събра на едно място Вицепрезидента на Р България, заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска, д-р Милен Врабевски, актрисата Елена Петрова, изпълнителният и заместник-изпълнителният директор на АСП Румяна Петкова и Ана Ананиева, Зорница Русинова– бивш министър на труда и социалната политика и председател на Икономическия социален съвет (ИСС), Росица Димитрова– директор на дирекция “Социални дейности” в Община Велико Търново, председателят на Национална пациентска организация Станимир Хасърджиев, директори на социални услуги, много специалисти, учители, приятели, македонските ни партньори от сдружение “Во моят свет” и съмишленици.