Д-р Врабевски награди победителите в Национален исторически конкурс, посветен на 170 г. от рождението на Христо Ботев | Фондация Българска Памет
img

Д-р Врабевски награди победителите в Национален исторически конкурс, посветен на 170 г. от рождението на Христо Ботев

Д-р Милен Врабевски и Фондация „Българска памет“ подкрепиха финансово Националния исторически конкурс под надслов „170 г. от рождението на Христо Ботев – 170 г. път към свободата, път към безсмъртието“. Идеята и реализацията на конкурса е на РУО – Варна и Клуб „История“ към Първа езикова гимназия – Варна с ръководител г-жа Нели Димова.

Председателят на Фондация „Българска памет“ осигури на отличените на първо и второ място ученици мотивиращи парични награди, грамоти и книги. В конкурса взеха участие 55 училища от 49 града от цялата страна с над 250 ученически проекти.

„Горд съм с Вас, защото сте прекрасни и интелигентни млади хора с будна мисъл и дръзновение. Горд съм за това, че сте неразделна част от нещо, което наричам „мощна обществена енергия“ в полза на придвижване на държавата в посока одухотворяване, намиране на ценностна система, която може да ни направи истински европейци“, обърна се към всички участници д-р Милен Врабевски.

В рамките на събитието, на 29 и 30 ноември, отново с подкрепа на д-р Врабевски, гр. Варна ще бъде домакин и на Национална кръгла маса и ученическа конференция, посветени на 170 г. от рождението Христо Ботев.