Д-р Врабевски бе номиниран за „Герой на децата“ | Фондация Българска Памет
img

Д-р Врабевски бе номиниран за „Герой на децата“

Национална мрежа за децата номинира д-р Милен Врабевски за „Герой на децата“ за принос към благосъстоянието на децата в България. Той бе отличен за дългогодишната си работа за справяне с демографската криза в България и инвестиране в образованието на талантливи българчета от страната, историческата ни диаспора, както и на деца в неравностойно положение.

Доктор Милен Врабевски е сред приятелите на инициативата „Голямото смейство“ от самото й създаване. От 2018 г. кампанията „Голямото семейство“ се провежда под негова лична егида, за да може семействата, които са поели отговорността да дадат 3 и повече деца на България да получат реална помощ и внимание. На 19 май в рамките на кампанията „Голямото семйство“ с негово финансиране бе организиран и Първият национален събор на многодетните семейства в България с много изненади за неговите малки и големи посетители.

Отделно след успешни ин витро процедури, подпомогнати финансово от Фондация „Българска памет“, са се родили вече 35 деца. Демографската криза в България е сред основните приоритети на Фондацията, тъй като според д-р Врабевски е важно да се иневстира в това да има повече българчета и многодетни семейства в България. Той е сред създателите на „Голямото семейство“, „Искам бебе“, „Майки за донорството“.